Apa de colonie dezinfectează și parfumează!

Apa de colonie Farmasi, un produs must-have!

Apa de colonie, întotdeauna populară și fresh, este un produs cosmetic pe care trebuie sa îl ai în casă, indiferent că ești femeie sau bărbat. Cu o concentrație de 80% alcool, apa de colonie Farmasi  este un bun dezinfectant pentru mâini. În Turcia, este folosită în restaurante și în mijloacele de transport în comun pentru dezinfectarea mâinilor.

La ce se folosește apa de colonie?

Cu un preț mai mult decât accesibil, apa de colonie de la Farmasi are multiple utilizări. Poți pune într-o sticlă cu pulverizator o cantitate de apă de colonie și va fi un bun odorizant pentru cameră sau chiar pentru mașină. Poți adăuga în apa cu care cureți podeaua și vei împrospăta întreaga casă. O poți folosi ca balsam de rufe sau împreună cu balsamul de rufe, pentru un plus de arome. Și nu în ultimul rând, aplicată pe corp, conferă pielii o mireasmă extrem de placută.

Turcia folosește apa de colonie Farmasi ca dezinfectant pentru mâini

Încă din vremea Imperiului Otoman, turcii stropeau mâinile musafirilor sau ale clienților din restaurante cu vestita apă de colonie, făcută de regulă din flori, un obicei care s-a păstrat de-a lungul timpului. În prezent, celebra colonie are 80% alcool și este folosită pe post de dezinfectant în orice împrejurare, mai ales în timpul pandemiilor.

Ministrul Sănătății din Turcia a vorbit public despre proprietățile dezinfectante ale apei de colonie, iar, medicii turci chiar au afirmat că apa de colonie, simbolul ospitalității și sănătății turcilor, ar fi eficientă împotriva noului coronavirus. Aceasta distruge peste 80% din germeni și poate acționa ca un dezinfectant eficient pentru mâini. În urma acestui anunț, s-au făcut cozi imense la magazine, iar vânzările au crescut rapid, nu doar în Turcia.

Scurt istoric

Apa de Colonie, denumită comercial (din franceză) Eau de Cologne, este un parfum cu o concentrație redusă, de doar 2-3% compuși aromatici. A fost inventată de Johann Maria Farina în orașul nemțesc Köln, de unde îî vine și numele. Deși se numește apa de colonie, parfumul inventat de Farina avea o concentrație de 7% ceea ce, după clasificările actuale, nu era de fapt o apă de colonie, ci o apă de toaletă.

Care este diferența dintre apa de colonie, apa de toaletă și apa de parfum?

Cu toții ne întrebăm care este diferența dintre apa de colonie, apa de toaletă și apa de parfum. Există cateva aspecte care deosebesc cele trei esențe- nivelul de concentrație, intensitatea, culoarea și, evident, prețul, deoarece cu cât concentrația de uleiuri de parfum este mai mare, cu atât produsul este mai scump.

Principala diferență dintre apa de colonie, apa de toaletă și apa de parfum constă în gradul de concentrație al uleiurile aromatice din compoziția lor. Astfel, apa de parfum conține cea mai mare concentrație de uleiuri aromatice, apa de toaletă o concentrație mai mică, iar apa de colonie cea mai slabă.

Care este concentația fiecăreia în procente?

În cazul apei de colonie, procentul de ulei de parfum dizolvat în alcool și apă este cuprins între 2-5%, procent care poate să difere în funcție de producător. Mirosul persistă cel mult 2 ore.

Apa de toaletă conține un procent cuprins între 4-10% de ulei de parfum dizolvat în alcool și apă. Mirosul persistă în jur de 3 ore. Este o categorie din care fac parte majoritatea parfumurilor disponibile pentru bărbați.

Apa de parfum conține un procent cuprins între 8-15% de parfum dizolvat în alcool și apă, motiv pentru care apa de parfum este mai scumpădecat celelalte. Mirosul persistă mai mult de 3 ore. Oferta Farmasi conține preponderent apă de parfum pentru femei și pentru bărbați, la prețuri incredibil de mici. În plus, la toate parfumurile se oferă o reducere de 23%.

De unde se poate achiziționa în România o apă de colonie de calitate?

Datorită prezenței în Romania a firmei Farmasi, apa de colonie turcească a ajuns cu ușurință și la noi, la un preț foarte accesibil, în condițiile în care, pe timpul pandemiei de coronavirus toate prețurile la dezinfectanți au crescut. Farmasi, din contră, nu doar că a păstrat aceleași prețuri, dar a oferit și o reducere de 23% la achiziționarea lor. Reducerea se poate obține foarte simplu, în urma creării unui cont de client care este gratuită și nu implică nicio obligație. Dacă vrei să beneficiezi și tu de aceste produse cu reducere, completează ACEST FORMULAR, apoi caută pe site produsele după codurile menționate mai jos.

Apa de colonie lavandă, cod 1107225

Apa de colonie cu lămâie și aloe vera, cod 1107222

Apa de colonie cu iasomie, cod 1107321

Ingrediente: Alcohol Denat., Aqua (Water), Parfum (Fragrance), Linalool, Coumarine, Citronellol,
Geraniol, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Limonene.

apa de colonie lavanda

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

error: Content is protected !!