Cafea cu cicoare NutriCoffee

Cafea cu cicoare Nutriplus de la Farmasi

Cafeaua cu cicoare este o băutură delicioasă ce înlocuiește cu succes cafeaua clasică pentru cei care doresc să reducă din consumul de cofeină, precum și pentru cei care sunt preocupați de o stare de sănătate cât mai bună. NutriCoffee conține 60% cicoare solubilă și 40% cafea instant. Cafeaua din cicoare se obține prin măcinarea rădăcinilor prăjite ale plantei. Prin procesul de coacere, cicoarea capătă un gust foarte asemănător cafelei, chiar mai bogat, aduce cu gustul siropului de la crema de zahăr caramelizat. Cafeaua cu cicoare de la Farmasi este amestecată cu cafea, pentru a-i îmbogăți aroma.

Scurt istoric al cafelei cu cicoare

Despre cafeaua cu cicoare se crede că ar fi apărut în anii 1800 în Franța, într-o perioadă în care era mare lipsă de cafea. Pentru a găsi un înlocuitor, oamenii au început să amestece rădăcinile de cicoare în cafeaua lor, pentru a-și mentine doza zilnică de cafea. Mai târziu, a devenit populara și în New Orleans în timpul războiului civil, în urma blocării porturilor, ceea ce a cauzat un deficit de cafea în tot orașul.

Cafeaua din cicoare a fost folosită în Europa dar și în România în timpul marilor crize economice, când nu era disponibilă cafeaua clasică, însă proprietățile benefice ale cicoarei fac ca și în prezent să fie folosită de către adepții unui stil de viață sănătos.

farmasi cafea cu cicoare nutricoffee

Ce este cicoarea?

Cicoarea (Cichorium intybus var. sativum) este o planta cu flori din familia papadiilor, cu tulpina dură și flori violet-deschis. Are un gust asemanator cu al cafelei, însă aroma este usor lemnoasa. Cicoarea este una dintre plantele tămăduitoare ale naturii, singura specie anuală de plantă folosită ca legumă din familia Margaretei. Rădăcina plantei este măcinată și este folosită ca înlocuitor al cafelei. Cicoarea a fost folosită de sute de ani ca remediu naturist pentru multe boli și continuă să-și dovedească proprietățile curative și astăzi.

Ce beneficii aduce cicoarea?

Cicoarea este o plantă care aduce multe beneficii pentru sănătate, cu efecte minunate asupra sistemului digestiv. În plus, cicoarea este utilă pentru detoxifierea ficatului și a vezicii biliare, pentru prevenirea infecțiilor bacteriene, stimulează sistemul imunitar și reduce posibilitatea de a dezvolta boli de inimă. Planta este de ajutor pentru oricine ține dietă, căci cicoarea ajută la arderea grăsimilor și stimulează metabolismul.

  • Stimulează digestia;
  • Reduce constipaţia;
  • Calmează disconfortul abdominal;
  • Protejează ficatul şi fierea;
  • Înlătură oboseala;
  • Marește capacitatea de concentrare;
  • Contribuie la detoxifierea organismul;
  • Accelerează metabolismul și ajută la slăbit.

Cicoarea este o importantă sursă de vitamine și minerale, printre care zinc, magneziu, mangan, calciu, acid folic, fier, potasiu și vitaminele A, B6, C, E și K. Rădăcina de cicoare este o sursă bună de inulină, un tip de fibră prebiotică ce ajută la pierderea în greutate și îmbunătățește sănătatea intestinală.

 

Ce este inulina?

Rădăcina de cicoare conține o fibră solubilă cunoscută sub numele de inulină. Inulina este un polizaharidic natural al clasei de fibre care nu crește prea mult glicemia, fiind de aceea recomandat diabeticilor și tuturor celor care doresc să slăbească. Această fibră vegetală solubilă, fermentată, are capacitatea de a nu se dizolva în corpul uman. Astfel, inulina ajunge în intestin cu scopul de a se combina și înmulți cu bacteriile bune din flora intestinală. Multe plante conțin inulină, însă rădăcina de cicoare are cea mai mare concentrație, de aproximativ 20% . Spre deosebire de zahăr sau alți carbohidrați, inulina are foarte puține calorii.

Pobioticele și prebioticele

Probioticele sunt microorganisme benefice prezente în intestine, care joacă un rol important în funcționarea acestora. Pătrund în organism prin nutrienți în stare inactivă sau prin adăugarea lor în nutrienți. Nu sunt rezistente la acidul gastric, contribuie la înmulțirea bacteriilor bune din colon. Inulina este un puternic probiotic ce protejează împotriva acumulării de colesterol și oferă multe alte beneficii metabolice, precum absorbția de fier.

Prebiotice sunt fibre neresorbabile în intestine, care se regăsesc în legume, fructe și carbohidrați. Activează organismele inactive benefice și vii prezente în flora intestinală. Sprijină funcționarea corectă și sănătoasă a intestinului. Constituie surse bune de energie cu structuri durabile.

Inulina din cicoare aduce mai multe beneficii pentru sănătate, crește absorbția calciului și a magneziului și conduce la creșterea bacteriilor bune din intestine (prebiotice) ceea ce înseamnă că ajută la sănătatea colonului. Studiile științifice au arătat că inulina stimulează creșterea selectivă a Bifidobacteria și Lactobacilli (care sunt bacterii sănătoase).

Cafeaua cu cicoare ajută la slăbire?

Inulina din cafeaua de cicoare este o fibră alimentară naturală care ajută la slăbire și la menținerea unei greutăți optime. Cafeaua din cicoare taie senzația de foame deoarece afectează ușor grelina, un hormon ce face legătura cu centrul foamei. Prin reducerea acestui hormon numit grelină, cicoarea poate reduce șansele de supraalimentare și poate da senzația de sațietate. În plus, fibrele din cicoare ajută tranzitul intestinal și secreția de sucuri gastrice. Practic, acest lucru înseamnă că digestia per total este îmbunătățită, iar constipația este redusă.

 

Cicoarea stimulează sistemul imunitar

Cafeaua cu cicoare este preferată de persoanele care doresc un metabolism activ, un tranzit intestinal eficient și mai multă energie. Cicoarea are efecte antibacteriene care lucrează pe o serie de tulpini de bacterii neprietenoase cu organismul uman. În plus, sistemul imunitar este ajutat datorită beneficiilor compușilor polifenolici. Există, de asemenea, fitochimicale în cicoare care acționează ca antioxidanți, neutralizând mai departe radicalii liberi din fluxul sanguin, ceea ce reduce șansele de a dezvolta o serie de boli, inclusiv gripă, boli digestive sau cardio-vasculare.

Cafeaua de cicoare nu conţine cofeină

Pentru cei care au o sensibilitate la cofeina din cafeaua obişnuită, cafeaua  cu cicoare NutriCoffee poate fi o alternativă gustoasă și sănătoasă. Rădăcina de cicoare nu conţine cofeină, şi de aceea este un înlocuitor natural pentru cea cu cofeină. Cafeaua cu cicoare se poate bea la orice oră, oricât de multă, fără a experimenta efectele negative ale cofeinei.

Cafeaua cu cicoare NutriCoffee de la Farmasi este acum disponibilă la pliculețe, ceea ce o face foarte ușor de preparat. O poți lua oriunde, doar desfaci pliculețul, adaugi conținutul într-o cană peste care torni apă fierbinte și băutura este gata de savurat.  În plus, o poți lua cu reducere 30% oricând, după crearea unui cont de client gratuit AICI.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

error: Content is protected !!